Nordamerikanska thrash metalband

Annihilator

År 1984 grundade den kanadensiske gitarristen Jeff Waters bandet Annihilator. Bandet är från Vancouver, Kanada, och släppte sitt första album 1989.

De har släppt 16 studioalbum (det sjuttonde kommer under 2019), 3 livealbum, en EP, 8 singlar och 6 samlingsalbum. De har sålt över 3 miljoner skivor och det gör dem till ett av Kanadas mest framgångsrika hårdrocksband någonsin.

Annihilator är kända för ständiga medlemsbyten; över 30 personer har kommit och gått genom åren och spelat ihop med Jeff Waters.

Jeff Waters är bandets förste gitarrist, sångare, låtskrivare och studiobasist. Utöver detta äger han en studio, är musikproducent och trixar och fixar med mixerbord och ljudteknik. Han är en riktig mångsysslare som driver bandet framåt.

I början på 90-talet blev det stora framgångar och balladen “Phoenix Rising” från skivan “Set the World on Fire” bidrog starkt till detta.

Annihilators texter handlar en hel del om metal, mentala demoner, paranoja, psykologi, döden, förvrängningar och sinnesstörningar. Bandets namn kan översättas som förintare, förstörare, ödeläggare eller utrotare.

Annihilator är i full gång och har inga planer på att sluta. De är dessutom klara för Sweden Rock Festival år 2019. Deras senaste album släpptes 2017, “For the Demented”.

bard