The Big Four

Slayer

År 1981 blidades Slayer av de två gitarristerna Jeff Hanneman och Kerry King. 1982 kom sångaren och basisten Tom Araya och trummisen Dave Lombardo. Bandet är det tredje i The Big Four och har sålt över 20 miljoner skivor. Slayer är ett väldigt omtalat band av flera orsaker. De har blivit anklagade för att vara både satanister och nazister eftersom deras musik är ganska aggressiv och texterna innehåller allt ifrån religion, nazism, krig och antireligiösa tankar till seriemördare. Slayer har låtit alla sina medlemmar bidra till materialet och valt ut det de har tyckt varit bra.

År 1995 blev en tonårsflicka brutalt våldtagen, knivhuggen och mördad, och efter sin död sexuellt skändad av tre tonårspojkar som kidnappade henne för att “offra henne till Satan”. Flickans föräldrar ansåg att pojkarna fått inspiration till dådet genom Slayers texter och stämde bandet 1996. År 2001 lade domstolen ner fallet. Tidningen TheGuardian publicerade en artikel om huruvida musik kan få ungdomar att mörda andra, och det är inte bara Slayer som har råkat i hetluften, utan även Eminem, Ozzy Osbourne och Marilyn Manson.

I början av 2018 meddelade bandet att de skulle genomföra sin sista världsturné under 2018 och 2019 och därefter dra sig tillbaka efter sina 38 verksamma år.

bard