Europa och Sydamerika

Destruction

Bandet Destruction bildades i Tyskland år 1983. Först hette de Knight of Demon men så upptäckte de det brittiska bandet Venom som senare skulle bli deras största influens. Från att ha varit en Iron Maiden-kopia ville de nu ha ett tyngre, snabbare och råare sound, och halkade in på det som nu definieras som thrash metal.

År 1984 spelade de in sin första demo, “Bestial Invasion of Hell” och samma år släpptes även EP’n “Sentence of Death”. Deras första album släpptes 1985 och heter “Infernal Overkill”.

Senaste albumet “Thrash Anthems II” släpptes 2017 och 2018 kom “The Nuclear Blast Recordings”, en hel samlingsbox.

Destructions texter behandlar ofta ämnen som anti-religion, politik, psykologi och metal. Det material som bandet har gett ut mellan 1994 och 1998 kallas numera Neo-Destruction och är inte en del av bandets officiella diskografi. Historien bakom detta är att basisten Mike Sifringer släppte material han själv bekostade under just namnet Neo-Destruction.

Bandet är ofta ansett att vara en av The Big Four of German Thrash tillsammans med Kreator, Tankard och Sodom.

Under större delen av 90-talet var inte Destruction bundet till något skivbolag, vilket innebar att de tvingades att själva bekosta och producera sina skivor. Först i början av 2000 skrev de på föra skivbolaget Nuclear Blast.

Destruction har släppt 15 studioalbum, 3 demos, 3 livealbum, 4 EP, två singlar och 5 samlingar. Utöver detta har de även varit med på 5 splitalbum.

Bandet består idag av basisten och sångaren Schmier, Mike på gitarr, Randy Black på trummor och Damir Eskic som förste gitarrist sedan 2019.

Alla Destruction-fans blir nog glada över att det pratas om att ett nytt album dessutom är på väg och förväntas att släppas i augusti 2019.

bard